Artikel: Seychellerne til småpenge

Seychellerne er toppen af poppen. Punktum. Selv destinationer, der normalt får prædikatet ”drømmerejse”, kommer til at ligne Bellevue på en lun dansk sommerdag til sammenligning.

Hver gang én turist tager til Seychellerne, rejser tre til Maldiverne, fem til Mauritius og over 100 til Thailand.

Seychellerne er nemlig normalt en dyr fornøjelse, men sådan behøver det slet ikke være.

Verdens bedste strande
Glem alt om de dyre fem-stjernede luksushoteller, hvis du vil holde prisen nede, og gå i stedet efter de hyggelige små hoteller, som det to-stjernede Anse Soleil Beachcomber på hovedøen Mahé.

Tidligere var hotellet ejet af den katolske kirke, der brugte det som feriekoloni, og de gejstlige valgte deres feriesteder med omhu. For stranden gør dette lille hotel med blot 14 værelser til et ægte fund.

Omgivet af rå klipper på begge sider ligger den 150 meter lange lagune med sand så fint, at en uges ophold ikke er nok til at finde småsten i det.

Værelserne er simple, men rummelige og med en dejlig terrasse med frit udsyn over det Indiske Ocean. Nyhavn Rejser kan fikse fly og syv nætter her for lige over 11.000,- pr. person.

Her ligger kun dette ene hotel og en lille restaurant med fire-fem borde. Husets fisk og skaldyr lokker turisterne til, så der er tit fuldt hus til frokost, selvom der er tyve minutters gang op til hovedvejen. Det giver dog aldrig pladsproblemer hverken i skyggen, i sandet eller i vandet.

Varmen er tør og rar, og ikke ubehagelig som den fugtige hede i Asien. Temperaturen ligger stabilt omkring 25-30 grader året rundt og ø-rigets 115 prikker i Det Indiske Ocean er dejligt fri for malaria og ulækkert kryb. En ferie her kræver ingen obligatoriske vaccinationer.

Solen ved ækvator er til gengæld stærk, og bliver du solskoldet og dermed tvunget væk fra stranden, så tag en afstikker til verdens mindste hovedstad. I Victoria bor der sølle 25.000 mennesker, og målt på indbyggere placerer det byen på højde med ”metropolerne” Hjørring og Holbæk.

Den eksotiske ”leverpostej”
En anden måde at strække feriebudget på, er ved at vælge et ”self-catering”-hotel. Idéen er, at hotelværelset eller bungalowen er indrettet med et køkken, men stadig med alle faciliteterne fra et hotel: Rengøringskone, swimmingpool og reception. Det er således perfekt til familier.

”Les Villas D’Or” er et godt self-catering valg på Seychellernes næststørste ø, Praslin. Hotellet består af 10 villaer, der er smagfuldt indrettet med veludstyret køkken, rummelig stue med sofa og tv, et separat soveværelse og en smuk veranda med liggestole. Herfra er der direkte adgang til den tre kilometer lange bountystrand, Cote D’Or, der er malerisk indrammet af palmetræer og smukke gule havhibiscus.

Et kvarters gang langs stranden fører til nærmeste købmand, hvor det er muligt at proviantere. Ø-riget strækker sig over flere tusinde kilometer, men rummer kun 85.000 indbyggere, og den kombination gør det er svært at nå ud med nye asparges, friskhakket oksekød og nylagte æg til alle afkroge af landet.

Her er dog nok at tage af, som kan gøre familien glad. F.eks. kan man for under tyve kroner lave en stak tun-sandwich, der holder feriebudgettet i skak og samtidig smager godt.

Seychellerne er naturligvis leveringsdygtige i fremragende fisk, og hver eftermiddag, når bådene kommer ind, er det tid til at blande sig med de lokale, der søger mod bådspladserne og shopper havets frugter direkte af fiskerne. Det kan blive til en rigtig god curry, og de lokale hjælper med både opskrift og indkøbsseddel, ligesom hotellet gerne hjælper med at skaffe fisken, hvis du ikke har mod på selv at klare det.

Skulle der opstå panik i familien, så er der dog en sikker joker, der kan spilles ud. For tilsyneladende fører alle supermarkeder på Seychellerne noget så hjemligt som leverpostej! Tulip dåseleverpostej er – bizart nok – at finde på hylderne herude, og de står til en pris på otte kroner for en dåse.

Ø-hop
Det umuligt at nå rundt til alle 115 øer, men er der yderligere fire-fem tusinde i feriebudgettet, så bliv et par dage længere og udvid rejsen til også at omfatter nogle af de andre øer. En ø-hop pakke med tre øer på 11 dage fås for under 16.000

Flyet fra Europa lander på hovedøen Mahé, der er den mest livlige af de tre og gemmer på grøn jungle og høje granitbjerge. Her bor hovedparten af turisterne, så her er også flest restauranter, mest natteliv og flest butikker.

Praslin er med sine 12 km i længden og 4,5 km i bredden den næststørste i ø-riget. Her findes en lille UNESCO bevaret nationalpark med forhistoriske kæmpetræer, et par små landsbyer strøet på må og få og nogle exceptionelt smukke strande.

Til sidst er der den lille La Digue med sin helt egen charme. Bacardi har brugt øens strande som kulisse i en række reklamer, for så smukt er her. Klippeformationer står som skulpturer på en baggrund af snehvidt sand og turkisblåt hav. Her er ingen stress, og al transport på øen foregår på lejede cykler eller med oksekærre fra den ene paradisstrand til den anden.

Rejsetip: Find billige flybilletter til Seychellerne på Viviro.com

6 Responses

 1. Sådan kommer du billigt til Seychellerne | Seychellerne.info wrote on December 16th, 2009 at 5:58 pm:

  [...] den spændende reportage “Seychellerne til småpenge” med tips til, hvordan en rejse til Seychellerne sagtens kan gøres billigt. Og rigtig god [...]

 2. Anne-Cathrine wrote on June 27th, 2012 at 10:04 am:

  Hej derude. Der er flere rejseselskaber der reklamerer med turen til Seychellerne til omkr. 11.000 kr og så vil jeg baaare liiiige komme med en lille rettelse: verdens mindste hovedstad er mig bekendt Nuuk i Grønland.

 3. Karin wrote on January 7th, 2013 at 9:49 pm:

  Hjælp!

  Har læst at man skal have hotel (eller anden bolig) for at komme ind i seychelles – men er det nok at have til de første dage eller skal man have til alle dage. Der må være nogle der ved noget om dette.
  Vi er vant til at rejse i østen hvor vi jo bare finder noget at bo i når vi kommer frem og flytter efter hvad vi har lyst til at opleve.

  mvh
  Karin

 4. jesper wrote on January 19th, 2013 at 10:33 am:

  hvis man skriver en artikel og fremhæver stedet med verdens mindste hovedstad, så burde man lige undersøge det. det er mindst 10 hovedstæder der er mindere. bl.a nuuk, men det er heller ikke den mindste, både i centralamerika og asien har mindere bl.a belice i centralamerika med små omkring 15000 indb. hvor nuuk har 16000 indb. synes bare ikke det er seriøst at journalister ikke gider at undersøg om deres fact er rigtigt, hvor vi andre alm. kan finder ud af det på to min på nettet. STRAM OP!!!!!

 5. David wrote on July 22nd, 2013 at 8:57 pm:

  Det er da pisse ligegyldigt om det er den mindste hovedstad eller ej, at nogen har tid og overskud til at lave en side som denne, med en masse information er da bare luksus. En venlig notering om forkert information kan der gives til frivilligt arbejde, men en direkte kritik af siden er lige i overkanten. That’s my opinion! Thumbs up for arbejdet..

 6. Nuka Bjørn Heilmann wrote on July 3rd, 2015 at 2:55 pm:

  (DA)Verdens mindste storby ER Nuuk, Greenland på verdens største ø på toppen af planet Jorden.

  (ENG)The world smallest big city IS Nuuk, Greenland on the biggest island on the top of the planet Earth.

Leave a Comment