Artikel: Få din helt egen ferie-ø på Seychellerne

Seychellerne består af 115 små eksotiske prikker i det Indiske Ocean, og er en af denne verdens mest eftertragtede rejsemål.

På ø-rigets fjerdestørste ø, Silhouette Island, gemte piraten Jean Houdoul, i slutningen af 1700-tallet stjålne værdier for knap 10 mio kroner. Ifølge overleveringen ligger hans sørøverskat stadig begravet på den seks kilometer lange og fire kilometer brede paradis-ø.

Det er dog nødvendigt at have guldet i lommen allerede, når du ankommer hertil. For øens eneste hotel har ingen almindelige værelser, men kun villaer på mellem 88 og 175 kvadratmeter, og det er ikke billigt. Du bor i dit eget lille femstjernede luksussommerhus, men bløder også kr. 1300,- pr. person i døgnet!

Til gengæld deler du kun omgivelserne med et par kæmpeskildpadder og nogle få lokale indbyggere, der bor i små spredte bosættelser på øen – og så de øvrige max. 250 gæster på det femstjernede resort, Labriz (som siden mit besøg er blevet overtaget af Hilton).

Set fra den over to kilometer lange pudderstrand er det ganske umuligt at spotte det 250 millioner kroner dyre hotel, for på Seychellerne er der en lov, der forbyder, at der bygges højere end toppen af strandens palmetræer eller indenfor de første 25 meter fra vandkanten – ved højvande vel at mærke! Så den første række af de træer, som naturen har sat til at bevogte øen, står her stadig, og først bag denne gemmer de smukke villaer sig.

Silhouette Island er præget af det 740 meter høje Douban bjerg midt på øen. Set fra Seychellernes største ø, Mahé, ligner det en mystisk skygge midt i havet, især set ved solnedgang. Bjerget har fået sit navn efter den fine franske familie, der tidligere ejede øen, og Douban familiens gravsted står her endnu. Ingen af de lokale tør dog nærme sig den gamle grav af frygt for onde ånder, så efter solnedgang holder alle i den lille landsby på 120 mennesker sig inden døre.

Øens ældste indbyggere synes dog ikke at tage sig af den slags snak. Den ældste i flokken er 120 år gammel, og de store skildpadder vil kløs lidt under hagen for at se rigtigt velfornøjede ud. Hele øen er samtidig et levende museum over Seychellernes oprindelige vegetation med regnskov, rigt fugleliv og sjældne planter. Denne primitive skønhed er slående som en fascinerende kontrast til den overdådige luksus, som øens eneste hotel tilbyder.

Leave a Comment